Peste 60 de copii preșcolari învață într-o grădiniță nou-nouță, la Broscauti -VIDEO/FOTO

VIDEO:

În anul 2010, inundațiile au provocat serioase alunecări de teren care au afectat mai multe gospodării, un drum județean și grădinița cu program normal nr. 1 din Broscăuți. Autoritățile au decis atunci închiderea spațiului și mutarea copiilor în școală. Timp de 8 ani, elevii au învățat în două schimburi, comasați, în același spațiu, insuficient pentru desfășurarea activităților în condiții optime.

În această toamnă, însă, lucrurile au revenit la normal.
Preșcolarii și elevii din clasa pregătitoare învață într-o grădiniță nouă, modernă, construită la standarde europene de Ministerul Educației cu fonduri de la Banca Mondială .

Investiția, care depășește 900.000 de lei, a fost susținută de administrația locală, care a contribuit cu 200.000 de lei.

Investiția , extrem de necesară, oferă copiilor condiții normale de educație, și siguranță.
La început de an școlar obiectivul a fost inaugurat și sfințit de un sobor de preoți din comună. La eveniment au participat , pe lângă elevi, părinți și cadre didactice, conducerea județului, autorități locale, parlamentari și subsecretarul de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice – Romania, Angel Gheorghiu.

GALERIE FOTO: