Peste 600 de persoane au participat la “Bursa locurilor de munca pentru absolventi”

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani a organizat “Bursa locurilor de munca pentru absolventi”, una dintre cele mai importante acţiuni implementate la nivel judeţean pentru tineri şi agenţi economici.

Numărul total al persoanelor participante a fost de 619 din care 415 absolvenți, iar numărul total locuri de muncă puse la dispoziție a fost de 782 .

Dialogul direct dintre cerere și ofertă pe piața muncii a avut ca rezultat selectarea în vederea ocupării unui număr total de 249 absolventi care vor participa în perioada imediat următoare la probe de lucru la sediul angajatorilor.

Considerăm că obiectivul principal al aceste acțiuni și-a atins scopul în sensul că s-a facilitat contactul direct dintre angajatori și viitorii angajați soldat cu încheierea contractelor de muncă , selecții pentru participare la probele de lucru și informarea directă atât a tinerilor absolvenți cât și a angajatorilor despre noile reglementări care încurajează mobilitatea forței de muncă și crearea de noi locuri de muncă.