Poliția avertizează: numărul accidentelor rutiere a crescut

În  cadrul  activităților  de control  și  supraveghere  a  traficului  rutier  cât  și  prin  exploatarea unor  date cu valoare operativă,  la  nivelul  întregului  județ,  efectivele  de  poliție  rutieră  au descoperit  și  instrumentat cu 1,98% mai puţine   infracțiuni decât în anul precedent şi au constatat şi sancţionat cu 10,83% mai multe abateri contravenţionale la regimul circulaţiei.

În ceea ce priveşte evoluţia accidentelor de circulaţie, precizăm că acestea au crescut cu un procent de 4,00% faţă de anul 2018. S-au înregistrat cu 9,09% mai multe accidente grave şi cu 8,69 % mai multe accidente uşoare.

Referitor la victimele accidentelor rutiere, menţionăm că numărul persoanelor decedate a crescut cu 52,17% faţă de anul 2018. A scăzut atât numărul persoanelor rănite grav cu 0,81 % faţă de anul precedent, cât şi numărul persoanelor rănite uşor cu 10,35 %.

Principalele cauzele  ale accidentelor grave soldate cu victime omeneşti înregistrate în anul 2019 pot fi structurate astfel: abaterile pietonilor şi bicicliştilor, nerespectarea regimului de viteză şi conducerea sub influenţa alcoolului.

În cursul anului 2019 au fost desfăşurate 4 proiecte de prevenire: Micul Pieton, Educație Rutieră, Educație pentru viață, Verde la Educație pentru circulație – LIDL, Cupa 1 Iunie.

În perioada analizată s-a avut în vedere eficientizarea activităţilor de combatere a principalelor cauze frecvent generatoare de evenimente rutiere, acţiunile fiind organizate şi desfăşurate punctual pe anumite categorii de abateri, sectoare de drum şi intervale de timp.