Povestea odioasei Vera Renczi, una dintre cele mai crude criminale din istorie. Și-a ucis cei 35 de soți și amanți și a făcut-o din plăcere

Supranumită „Văduva neagră”, veşnic îmbrăcată în negru, cu aer misterios, de o frumuseţe care lua minţile oricărui bărbat, Vera Renczi a rămas în istorie drept una dintre cele mai sadice criminale. Luând în calcul numărul de victime, 35, Vera Renczi conduce detaşat topul celor mai odioşi ucigaşi.

Despre acest personaj diabolic a scris şi reputatul criminalist Traian Tandin în cartea „Cei mai odioşi 100 criminali români”, apărută la Editura Tritonic. Viaţa ei a fost atât de complicată şi misterioasă, încât nici astăzi criminaliştii nu cunosc numele său exact. Ea a rămas în istorie ca Vera Renczi, numele de familia aparţinând celui de-al doilea soţ. Reputatul anchetator spune că aceasta îşi provoca plăcere prin faptul că devenea ultima femeie din viaţa bărbaţilor care îi călcau pragul.

Şi-a omorât soţii şi amanţii, 35 la număr, şi chiar pe propriul fiu, i-a înmormântat în subsolul conacului şi savura în fiecare seară paharul de şampanie în compania sicrielor în care se aflau cei ucişi cu arsenic sau stricnină. Sfârşitul a fost pe măsura faptelor sale.

A fost condamnată la închisoare pe viaţă, dar în scurt timp a înnebunit în puşcărie şi a murit din cauza unei hemoragii cerebrale înainte de cel de-al Doilea Război Mondial.

Sursa: adevarul.ro