Prăpăd în județ din cauza furtunii!

Județul Botoșani s-a aflat astăzi sub incidența a două Coduri Portocalii de vreme severă. Vântul a suflat la rafală și cu până la 90 de km/h iar în  mai multe localități a căzut grindină de mici și medii.
Au fost afectate 15 unități administrativ – teritoriale, respectiv: Botoșani, Dorohoi, Ștefănești, Dângeni, Dobârceni, Dimăcheni, Durnești, Gorbănești, Trușești, Ungureni, Ibănești, Cristinești, Mihălășeni, Șendriceni și George Enescu.
În municipiul Botoșani, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență a intervenit pentru înlăturarea unui stâlp și a unui copac.
În municipiul Dorohoi, pompierii militari au acționat pentru degajarea a doi arbori, unul căzut pe un autoturism, celalalt căzut pe șosea.
În orașul Ștefănești, pompierii militari și voluntari au fost solicitați pentru înlăturarea mai multor copaci căzuți peste fire electrice, a unui arbore căzut peste o casă în interiorul căreia se afla o persoană care nu putea sș iasă din locuință, dar și a altor doi copaci căzuți peste un gard și un drum.
În comuna Dângeni, una dintre cele mai afectate, s-a intervenit pentru degajarea mai multor arbori căzuți pe case, autoturisme sau pe sosea, dar și a mai multor acoperișuri luate de vânt.
La ora 15.30, la Dângeni s-au deplasat pentru coordonarea acțiunilor de intervenție în teren, președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgenta, prefectul Dan Constantin Șlincu și inspectorul șef al ISU Botoșani, col.dr.ing. Mihail Cristian Amarandei.
La Dobârceni, Dimăcheni, Durnești, Gorbăești și Ungureni, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență au înlăturat mai mulți copaci căzuți pe partea carosabilă sau peste locuințe.
Din cauza vântului puternic, au rămas fără curent electric total sau parțial 11 unități administrativ – teritoriale : Ibănești, Cristinești, Mihălășeni, Șendriceni, George Enescu, Durnesști, Ștefănești, Trușești, Dângeni, Gorbănești și Ungureni.
La această oră, se continuă misiunile de înlăturare a efectelor în Dângeni și Ștefănești. Intervenția pompierilor în zonele afectate este una de durată.