Premierul României, Florin Cîțu, a vizitat astăzi un centru de vaccinare din Botoșani

Premierul României, Florin Cîțu, a vizitat astăzi un centru de vaccinare din Botoșani. El a avut o discuție și cu conducerea DSP dar și cu directorii spitalelor din județ, despre situația campaniei de imunizare a populației și despre modul în care sunt pregătite să intervină în valul 4 al pandemiei de coronavirus.

El a subliniat că secţiile de anestezie şi terapie intensivă , dar și centrele de vaccinare, şi-au păstrat capacitatea de a trata și vaccina populația.

„Voi începe din nou această campanie, de mers prin ţară, să verific că avem această capacitate de vaccinare, că e intactă şi că oamenii trebuie să meargă să se vaccineze”, a declarat premierul Florin Catu.

Șeful Guvernului a mai anunțat astăzi că va propune în coaliţia de guvernare vaccinarea sau testarea obligatorie a aparatului de stat. El a arătat că va demara o acţiune de verificare a tuturor centrelor de vaccinare din ţară.

„Am verificat şi secţiile ATI nu au redus numărul de paturi pentru pacienţii COVID. Putem să şi creştem. În acelaşi timp, centrele de vaccinare au păstrat capacitatea pe care o avem. Putem să vaccinăm peste 100.000 de persoane zilnic. Depinde doar de noi să trecem peste acest val patru”, a afirmat Cîţu.

(Visited 394 times, 1 visits today)