Presedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu a avut o intalnire cu președintele Comisiei Europene, dl Jean-Claude Juncker, cu ocazia vizitei Colegiului Comisarilor în România

“Am avut o întrevedere astăzi cu președintele Comisiei Europene, dl Jean-Claude Juncker, în cadrul programului de întâlniri al vizitei la București a înaltului oficial european, prilejuită de marcarea debutului oficial al președinției României la Consiliul UE.

La doisprezece ani de la aderare, a venit rândul României de a prezida Consiliul UE, ceea ce este un prilej de îndreptățită satisfacție pentru cetățenii români, din țară sau cei care trăiesc și lucrează în alte țări membre UE. În acest context, următoarele șase luni vor fi caracterizate de o activitate intensă și dedicată a executivului și legislativului pentru a gestiona în cele mai bune condiții responsabilitățile președinției rotative.

Semestrul președinției românești a Consiliului UE constituie o ocazie importantă pentru membrii UE de a afla mai mult despre stilul de muncă, de comunicare și relaționare al colegilor români, dar și de a afla mai multe despre România, inclusiv prin participarea la reuniunile care vor avea loc în teritoriu, între care Summitul de la Sibiu va avea cea mai mare importanță.

Cu acest prilej am reafirmat angajamentul României în favoarea consolidării construcției europene, prin contribuția specifică a țării noastre la efortul statelor membre și al instituțiilor europene de a consolida proiectul politic comun”, a declarat Calin Popescu TARICEANU.