Presupușii autori ai jafului din Alfa Land sunt cetățeni moldoveni


Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au ​prins autorii unor spargeri efectuate în luna noiembrie 2018 în două locuințe din județul Botoșani.

​6 bărbaţi cu vârste cuprinse între 30 şi 38 de ani, din Republica Moldova, ​sunt ​bănuiţi de ​comiterea ​​​infracţiunilor de tâlhărie calificată şi furt​​ calificat.

​Aceștia sunt acuzați că, în noaptea de 11/12​ noiembrie​2018, ​au spart un imobil ​din cartierul Alfa Land de unde au sustras bijuterii, ceasuri şi aparatură electronică, cauzând un prejudiciu de aproximativ 30.000 de lei.

​Trei zile mai târziu au pătruns în locuinţa unei femei de 68 de ani, din comuna Curteşti, iar prin exercitarea de acte de violenţă asupra acesteia şi a soţului ei, au sustras din imobil bijuterii şi suma de 6.400 de lei, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională fiind estimat la suma de 12.000 de lei.

Cercetările continuă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, în cauză fiind dispuse activități procedurale prin intermediul ​​canalelor de cooperare judiciară  internațională cu  autorităţile din Republica Moldova, în vederea tragerii la răspundere penală a autorilor.