Primarul Cătălin Flutur îl propune pe Cristian Roman pentru funcția de prefect

Într-o perioadă în care cei de la PNL fac liste de înlocuitori pentru șefii PSD ai instituțiilor publice, primarul Municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a venit astăzi cu o propunere pentru funcția de prefect al județului Botoșani.

Indiferent de relațiile personale pe care le am cu cineva, în momentul de față, cred că prefect trebuie să fie cineva care îndeplinește condițiile prevăzute de lege și care să poată duce în cârcă funcția de prefect. Indiferent de relațiile mele persoanale cu respectivul domn, este de departe cel mai bun pentru postul de prefect”, a declarat primarul, Cătălin Flutur.

Propunere acestuia este una surprinzătoare, ținând cont de faptul că relația dintre fostul prefect, Cristian Roman și primarul Cătălin Flutur nu mai este una apropiată.

Propunerea primarului este în contradicție cu opinia președintelui PNL Botoșani, senatorul Costel Șoptică. Acesta a afirmat la începutul acestei săptămâni că este exclus ca fostul prefect și deputat Cristian Roman să ocupe din nou funcția de prefect.

Totodată, primarul Cătălin Flutur consideră că alegerile locale ar trebui să aibă loc cu cele parlamentare, pentru ca opțiunile unora dintre candidați să fie bine stabilite.

Ar fi foarte interesant ca alegerile locale să fie simultan cu alegerile parlamentare și atunci vă garantez că opțiunile vor fi bine stabilite. Pentru că așa, de a arunca buzduganul și a spune: mă duc eu aici că dată viitoare te tuci tu, asta ține de o chestie de bun simț în primul rând și de oameni la care cuvântul să fie cuvânt. Cred că ar fi ideal ca alegerile locale  să fie odată cu cele parlamentare”, a declarat primarul, Cătălin Flutur.