Primul circ în Parlament: Federov, deputatul AUR , trimis de botoșăneni în parlament, A OBOSIT

Ședința din Camera Deputaților, prima a noului legislativ, a fost condusă de decanul de vârstă, care s-a nimerit a fi un deputat din partea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Lucian Fedorov, 78 de ani.

Evident, fiind vorba de jurământul fiecărui deputat, 330 în total, ședința s-a prelungit. Feodorov a încercat să oprească ședința spre seară, motivând că este obosit, dar deputații nu au permis acest lucru. Dar, la ora 12.00, după ce deputații au depus jurământul, președintele de conjunctură a declarat ședința închisă.

Articolul 2, din Regulamentul Camerei Deputaților:

„Până la alegerea Biroului permanent lucrările Camerei Deputaților sunt conduse de cel mai în vârstă deputat, în calitate de preşedinte de vârstă, asistat de cei mai tineri 4 deputați, în calitate de secretari”.

Procedural nu avea voie înainte de a supune la vot cererea unei lider al deputaților din același partid. Cerere care susținea prelungirea ședinței până la votarea președintelui și care trebuia supusă la vot. Dar, după cum a declarat „am și eu o vârstă, am obosit”.

Feodorov a plecat din sală susținut de alți membri ai AUR, inclusiv de președintele acestuia, George Simion.