Proiect: Fără CASS și impozit pentru al doilea contract de muncă și orele suplimentare

Propunerea legislativă prevede modificarea Codului fiscal pentru scutirea de impozit și CASS a contractelor part time, în cazul salariaților care deja lucrează cu un contract full time, precum și a banilor pentru munca suplimentară.

Concret, se propune ca veniturile să fie scutite de CASS și impozit începând de anul viitor. Iar numărul maxim de ore suplimentare pentru care se va aplica această scutire va fi de 32 de ore lunar.

Totuși, conform proiectului, contribuția la pensii se va plăti în continuare, deoarece salariații se vor bucura astfel, în momentul ieșirii la pensie, de drepturi financiare mai mari.

În condițiile în care povara fiscală va fi mai mică, salariații vor fi mai motivați să încheie contracte de muncă part time și se va reduce numărul celor care muncesc fără forme legale în mai multe locuri. Din aplicarea acestei măsuri vor avea de câștigat atât angajatorii și salariații, cât și bugetul de stat.

Atenţie! Prevederile proiectului legislativ NU se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie adoptat de Parlament, promulgat prin decret prezidenţial şi publicat în Monitorul Oficial.