VIDEO/Protest inedit pentru AUTOSTRADA UNIRII. Un om de afaceri a construit primul metru de autostradă

Protest inedit al unui tanar om de afaceri din Suceava. Acesta a construit simbolic si primul metru de autostrada din Moldova.

Omul de afaceri Ştefan Mandachi este cel care în luna februarie a împânzit ţara cu milioane de afişe cu mesajul „România vrea autostrăzi”.

Afaceristul a anunțat faptul că la data de 15 martie 2019, la ora 15.00, va suspenda timp de 15 minute activitatea restaurantelor pe care le administrează.

Ștefan Mandachi a provocat câțiva oameni de afaceri, Ion Țiriac, George Becali și Viorel Cataramă, să urmeze și ei exemplul lui.

Suceveanul Ștefan Mandachi este proprietarul rețelei Spartan, având circa 40 de restaurante, în aproape toată România.

„Din două mii de oameni, măcar unul moare nevinovat pe drumuri! De ce să moară un om nevinovat din cauza drumurilor? Nu vreau să stau la doi metri sub pământ, așa că mă întreb, în SRL-ul numit România, cine anume se face vinovat pentru că n-am un singur centimetru de autostradă în Moldova și riscul de a deceda nevinovat în trafic este cel mai ridicat?

Există vinovați cu nume și prenume pentru toți nervii pe care mi i-am făcut pe șosele de 15 ani de când am permis de conducere? Există nume și prenume pentru că mi s-a pus viața în pericol sau că am stat la volan ani în plus? Că mor oameni nevinovați? Că pot fi strivit de tiruri, că-mi cad bariere în cap pe drum botezat European? Că pot călca eu la rândul meu pietoni, căruțe, pisici, câini?

Îmi vine să vomit când aud că vinovații sunt miniștri, autorități, direcția cutare, secretarul de stat, regia de drumuri, primăria nu știu care, regii șoselelor etc. La mine în firmă nu răspunde recepționerul că electricianul nu și-a primit banii, ci eu răspund”, a scris Ștefan Mandachi pe blogul său.

Autostrada Târgu Mureş – Iaşi, numită şi Autostrada Unirii, ar trebui să fie  construită pe traseul Ungheni – Iaşi – Târgu Frumos – Paşcani – Târgu Neamţ – Poiana Largului – Ditrău – Târgu Mureş, unde se va lega de Autostrada A3.

VEZI VIDEO: