PSD şi ALDE propun salarii cu 25% mai mari pentru o parte dintre bugetari

Personalul care ocupă o funcţie cu acces la informaţii clasificate secret de stat beneficiază de o majorare a salariului de bază/ soldei de funcţie cu până la 25% – prevede o iniţiativă legislativă depusă la Parlament.

„Personalul care ocupă o funcţie cu acces la informaţii clasificate secret de stat beneficiază de o majorare a salariului de bază/ soldei de funcţie cu până la 25% în condiţiile stabilite prin ordin al ordonatorului principal de credite”, precizează propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Anexei nr. VI a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Proiectul a fost iniţiat de deputaţii Mihai Weber (PSD) şi Marius-Gheorghe Surgent (ALDE) şi senatorul PSD Şerban Nicolae.

Iniţiatorii arată, în expunerea de motive, că sporul pentru gestionarea datelor şi informaţiilor clasificate prevăzut pentru personalul Consiliului Concurenţei (15%), Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (15%), Agenţiei Naţionale pentru Integritate (15%), Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (25%) nu este trecut şi în cazul familiei ocupaţionale „Apărare, ordine publică şi securitate naţională”, deşi instituţiile de siguranţă naţională şi apărare emit şi gestionează informaţii clasificate secret de stat.

Proiectul va intra mai întâi în dezbaterea Senatului care este primul for sesizat, Camera Deputaţilor fiind decizională în acest caz.

sursa:
www.stiripesurse.ro