Raul Prut in atentia celor de ISU. Populatia anunțata să fie pregătite pentru părăsirea zonei in cazul in care riscul de inundație creste

Cota de inundație pe Prut, la Oroftiana, era depășită cu 65 de cm. La acesta ora, Prutul din albie. O echipă a ISU Botoșani este in teren si monitorizează situatia. Populația a fost notificată cu privire la riscul anunțat. Totodată, persoanele care desfășoară activități economice în lunca Prutului au fost anunțați să fie pregătiți pentru părăsirea zonei in cazul in care riscul de inundație creste.

UPDATE:

La ora 14.00, cota de inundație (470 cm) pe raul Prut, la Oroftiana ( intrarea râului in țară), era depășită cu 75 de cm, in crestere cu 10 cm fata de ora 13.00. Tendinta este de creștere. La aceasta cotă, nu exista riscul ca gospodariile populatiei sa fie afectate.
Reamintim ca o echipă a ISU Botoșani este in teren si monitorizează situatia.
Populația a fost avertizata să nu desfășoare activități în zonele inundabile si in lunca Prutului. Totodată, persoanele care desfășoară activități economice în lunca Prutului ( balastiere si stâni) au fost anunțate să fie pregătite pentru părăsirea zonei in cazul in care riscul de inundație creste.