Reabilitarea Liceului din Săveni a fost scoasă la Licitaţie

Se fac primii paşi pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Liceul Teoretic „Mihai Ciucă” – Orașul Săveni”. Procedura de achiziție pentru proiectarea şi execuţia acestui obiectiv a fost publicată in SICAP.
Investiția se cifrează la peste 2 milioane de euro. Anunţul a fost făcut de senatorul Doina Federovici.

Liceul va asigura, pe lângă procesul educațional, cazarea, masa, spaţii multifuncționale pentru activități diverse, studiu, recreație, timp liber, pentru sute de copii, o necesitate majoră o reprezintă crearea unui spaţiu pentru prepararea și servirea mesei, realizat conform normelor în vigoare, precum și existenţa unui spaţiu multifuncţional- biblioteca, amfiteatru, spaţii pentru activităţi recreative, sportive etc.
Principalele obiective urmărite de această investiție constau în îmbunătățirea condițiilor de trai și studiu pentru elevii liceului si totodată pentru locuitorii orasului, asigurarea accesului la serviciile de bază si protejarea moştenirii culturale şi naturale din spațiul rural în vederea unei dezvoltări sustenabile.
„Reabilitarea, modernizarea şi extinderea campusului Liceului Mihai Ciucă din oraşul Săveni, va avea la nivel local, un impact social şi cultural pozitiv asupra membrilor comunităţii. Construirea acestor obiective va ajuta la dezvoltarea sub aspect social şi cultural a oraşului, va genera locuri de muncă şi va avea un impact benefic asupra vieţii rezidenţilor.” a declarat senatorul Doina Federovici.

_____