Reuniune transnaționala de proiect Erasmus + Letonia

În perioada 24-30 martie 2019, profesori de la Școala Gimnazială Nr.1 Albești au participat la a doua mobilitate din cadrul proiectului de parteneriat strategic KA229- ”ENGLICH LANGUAGE ACQUISITION WITH BLENDED LEARNING” cu nr. de referință proiect: 2018-1-TR01-KA229-059950_4, proiect finanțat în cadrul Programului Erasmus +, Acțiunea Cheie 2 -Cooperare pentru inovare si schimb de bune practici.
Proiectul este coordonat de școala NECMI MUAMMER ORTAOCULU, Tokat, Turcia.
Mobilitatea a avut loc la Liceul ”Ogres Valsts Gimnazija”, Letonia. La mobilitate au luat parte 15 profesori din cele 4 școli participante la proiect.
Scopul proiectului este abordarea învățării mixte în orele de limba engleză, prin această abordare se așteaptă ca elevii implicați în proiect să înregistreze o îmbunătățire considerabilă a comunicării în limba engleză, cât și o creștere a gradului de implicare a lor în ceea ce privește diversitatea lingvistică și culturală europeană. Mobilitatea s-a desfășurat de-a lungul a cinci zile, având loc diverse workshop-uri, cât și vizite ale împrejurimilor orașelor Riga și Ogre.
Cadrele didactice participante și-au dezvoltat noi competențe formative pentru implementarea învățării mixte a elevilor, și-au îmbunătățit pregătirea profesională în aplicarea competențelor digitale ale secolului XXI, au realizat schimburi de cunoștințe și experiențe în predarea prin folosirea creativității, au aflat care este sistemul de învățământ din Letonia și Turcia.
Activitatea desfășurată în cadrul proiectului a fost o oportunitate pentru cadrele didactice participante de a se perfecționa personal și profesional, dar și o experiență de neuitat datorită ospitalității și prieteniei cu care au fost primiți și tratați de către partenerii din Ogre pe toată perioada șederii în Letonia.
„Această comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului. Agenția Națională și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru conținutul sau modul în care vor fi utilizate informațiile din această comunicare”, a precizat prof. Mihaela Chitic, director al Școlii Gimnaziale Nr. 1 Albești.