Cei doi soți, de 60 respectiv 64 ani, au fost scoși din beci de către pompieri si preluați de echipajul SAJ și SMURD, fiind seminconștienți. Le a fost administrat oxigen si urmează sa fie transportați la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Cel mai probabil, s au intoxicat cu dioxid de carbon rezultat in urma fermentarii mustului.
Pentru a evita cazurile de intoxicaţie cu dioxid de carbon, acumulat în spații închise, pe timpul fermentării mustului, ISU Botoșani vă recomandă:
– nu puneţi mustul la fermentat în spaţii închise;
– nu intraţi în încăperile în care fierbe vinul, fără a asigura o ventilaţie corespunzătoare;
– anunţaţi pe cineva că veţi intra într-o astfel de încăpere;
– verificaţi concentraţia de oxigen din încăperea în care intraţi, prin aprinderea unei lumânări. În cazul în care se va stinge, înseamnă cu nu există suficient oxigen;
– sunt mai susceptibili de a se intoxica cei cu probleme respiratorii, cardiace, neurologice.
– nu intraţi în încăperea în care există deja o victimă fără echipament de protecţie pentru că este posibil să vă intoxicaţi şi dumneavoastră;
– sunaţi la 112 în orice astfel de situaţie.