SĂVENI: Asociaţia „Sufletul Lalelelor” a marcat Ziua internaţională a pacientului cu Parkinson – VIDEO/FOTO

VIDEO:

Zeci de asistenți personali și sociali, reprezentanți ai adminstrației publice, parlamentari, angajați din sistemul sanitar și din cel social, membri ai comunității și rude ale bolnavilor de Parkinson au participat astăzi, la o cea de-a doua conferință organizată de Asociaţia „Sufletul Lalelelor”, care a marcat Ziua internaţională a pacientului cu Parkinson.

Emilia Paula Zagavei  își dorește ca proiectele pe care le desfășoară asociația pe care a înființat-o în urmă cu doi ani să sublinieze ce înseamnă să trăiești cu această afecțiune, care sunt provocările zilnice cu care se confruntă persoanele suferinde de Parkinson și cum pot conlucra societatea civilă și lumea medicală în vederea acordării unei îngrijiri adecvate și a integrării în societate.

Sub sloganul „Împreună pentru o viaţă mai bună” evenimentul, care s-a desfășurat la Centrul Cultural din orașul Săveni, a marcat  Ziua Internaţională a Bolnavilor de Parkinson, sărbătorită anual în data de 11 aprilie în întreaga lume cu scopul creşterii nivelului de informare în ceea ce priveşte maladia Parkinson şi al impactului acesteia asupra individului, familiei şi societăţii.

Anual, în întreaga lume, zece oameni din 100.000 sunt diagnosticaţi cu boala Parkinson,  a doua afecţiune neurologică degenerativă, ca frecvenţă, după maladia Alzeimer.  Din cele peste 6,3 milioane de persoane din întreaga lume afectate de această boală, peste 72.000 trăiesc în România. 1.100 dintre aceștia sunt din județul Botoșani.  Dar nu au un centru de recuperare.

GALERIE FOTO: