Scandal într-o biserică, provocat de o decizie a Mitropoliei de a numi un alt paroh

Scandal mare, duminică dimineață, în Biserica „Schimbarea la Față a Domnului” din localitatea Schit Orășeni din comuna Cristești-județul Botoșani.

Scandalul s-a declanșat în momentul în care reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei au ajuns la biserică pentru a-l investi pe noul preot paroh, după ce preotul satului a fost caterisit.

Reprezentanții Mitropoliei, însoțiți de jandarmi și polițiști, au întâmpinat rezistență din partea preotului exclus din biserică, dar și din partea sătenilor, care îl susțin.

Martorii susțin că a urmat un șir de agresiuni și că preotul Ioan Ungureanu, cel care a primit interdicția de a mai sluji, a fost lovit de reprezentanții Mitropoliei.

Părintele Ioan Ungureanu a fost caterisit vara trecută, însă acţiunea a fost contestată la Consistoriul Mitropolitan din Iaşi, de la care nu s-a primit încă un răspuns. Scandalul în acest caz a izbucnit în primăvară, când preotul a fost suspendat pe motiv că a refuzat să-l mai pomenească la slujbe pe ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.