Scandalagii amendați de jandarmi

În acest week-end, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani au acționat atât pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, cât și pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu coronavirusul SARS CoV-2, în special în zone aglomerate.
Doi bărbați care consumau băuturi alcoolice în cartierul Parcul Tineretului și tulburau liniștea locatarilor la miezul nopții au fost amendați de jandarmi, primul cu 300 de lei, iar cel de-al doilea cu 1200 de lei, din cauza injuriilor și amenințărilor pe care le-a adresat forțelor de ordine în momentul intervenției acestora.
În alt caz, tot aproape de miezul nopții, un pasager dintr-un microbuz parcat în fața unui fast-food de pe strada Primăverii a fost sancționat contravențional cu 1000 de lei pentru faptul că scotea capul pe geam și striga fără un motiv întemeiat, deranjându-i pe locuitorii de la blocurile din apropiere. Nici cei câțiva trecători nu au scăpat atenției scandalagiului, care le-a adresat injurii din motive doar de el știute.
Recomandăm cetățenilor să apeleze numărul unic de urgență 112 în situații similare, pentru ca intervenția organelor abilitate să se producă în cel mai scurt timp și să aibă efectul scontat.