Şedinţă că năbădăi ieri la CJ

Sedința extraordinară de îndată, organizata ieri de catre Consiliul Judetean a iesit cu scântei inca de la inceput. Consilierii judeteni ai PNL au incercat sa boicoteze sedinta invocand prevederile noului cod administrativ.

„Vă solicit amânarea pentru data de 26 martie a acestei ședințe pentru că efectiv nu am avut timp să studiem materialele pe care ni le-ați pus la dispoziție prea în scurt. Conform Noului Cod Administrativ putem apela la această amânare și nu cred că este vreo problemă”, a declarat Viorel Iliuță, consilier PNL

Inca un amendament din partea consilierilor liberali a fost propus de consilierul PNL,Gabriel Alecsandru care a cerut ca sumele pentru Direcția Județeană de Drumuri și Poduri să fie diminuate, diferența urmând să fie alocată comunelor care au primit sume mai mici.

Astfel, presedintele CJ-ului, Doina Federovici a propus tuturor consilierilor sa semneze un memorandum prin care să ceară, alături de PSD, ALDE și Pro România, bani mai mulți pentru județul Botoșani, deorece guvernul liberal a alocat în 2021 județului Botoșani sume la nivelul anilor 2015-2016. In acel moment consilierii PNL au parasit sala de sedinte.

“Vă invit să semnați acest memoriu, alături de primarii din teritoriu și să solicităm alocarea de fonduri de la anexa 703. În acest fel vom putea împreună să dăm dovadă că vrem împreună binele acestui județ. Există cadru legal să se aloce aceste fonduri”, a declarat Doina Federovici, președintele CJ Botoșani.