Prefectul Dan Şlincu: “Nu voi accepta să fie sistată furnizarea apei nici măcar o oră în plus datorită incompetenţei” -VIDEO

Furnizarea apei în întreg județul Botoșani a fost întreruptă, joi, ca urmare a unor lucrări de reparații la Barajul de acumulare de la Bucecea. Pentru a afla cauzele exacte care au condus la această situație și pentru a începe demersurile de reluarea a alimentării cu apă, în această seară Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit în regim de urgență.

Încetarea furnizării apei a survenit în urma execuției unor lucrări de intervenție efectuate de către Administrația Națională Apele Române—Administrația Bazinală de Apă Siret, lucrări care au implicat golirea bazinului de acumulare din localitatea Bucecea.

Pe parcursul zilei de joi, autoritățile locale au făcut demersuri pentru găsirea unei variante de rezervă și s-a încercat pomparea apei cu mai multe motopompe, unele împrumutate din alte județe.

Directorul societății Nova Apaserv, Albert Tănasă, afirmă că există șanse teoretice ca mâine să poată fi reluată furnizarea apei într-un regim normal.

Cei de la Administraţia Bazinală de Apă Siret vor renunța la o parte din din lucrările care erau programate la Barajul de la Bucecea pentru a se putea relua alimentarea cu apă în condiţii optime.

Operatorul de apă susține că afectați de aceste lucrări sunt locuitorii din municipiile Botoșani și Dorohoi, orașele Bucecea și Flămânzi, dar și comunele Leorda, Brăiesti, Văculești, Broscăuți, Mihai Eminescu, Răchiți, Stăuceni, Curtești, Bălușeni, Coșula, Copălău și Unteni.

VIDEO: