SENDRICENI: Lucrări de decolmatare şi amenajare hidro pe râul Buhai

Autorităţile au început primele lucrări de decolmatări şi amenajări hidro în amonte de acumularea nepermanentă care urmează să fie construită pe râul Buhai, în amonte de Dorohoi, care să împiedice, în caz de creştere a nivelului apei, o altă inundaţie ca cea din 2010. Prima etapă de viabilizare a cursului de apă‚ realizată cu sprijinul SGA, va fi finalizată până la 31 august, spune primarul Marin Dohotariu.

VIDEO:

În luna noiembrie va fi depusă cererea de finanţare pentru proiectul mare în valoare de 28.352 mii lei, care prevede realizarea acumulării şi construcţia unui deversor care să se închidă în cazul unui debit prea mare de apă. Lucrările ar putea începe în 2019 şi sunt extrem de importante, mai ales pentru localnici.

Demararea lucrărilor de amenajare a acumulării de pe râul Buhai este, însă, condiţionată de exproprierile pe care administraţia locală din Şendriceni trebuie să le facă în acest an, pe o suprafaţă de 4 hectare de teren. Investitia este extrem de importantă şi a fost anunţată de ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, cu ocazia vizitei de lucru în judeţul Botoşani.