Seri Melancolice Eminesciene a ajuns la a VIII-a editie

Cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Folk Seri Melancolice Eminesciene începe la sfârşitul acestei săptămâni. Ca şi la ediţiile precedente, festivalul se va desfăşura pe parcursul a trei zile în trei locuri diferite: Săveni, Memorialul Ipoteşti şi Botoşani. În fiecare zi evenimentul începe la ora 18:00.
La Săveni, în data de 30 iunie, se va desfăşura prima seară a festivalului în care vor evolua concurenţii la secţiunea Individual şi cantautorul Cristian Buică.
Sâmbătă, 1 iulie, la Memorialul Ipoteşti, va avea loc seara grupurilor folk, iar recitalul va fi susţinut de Mircea Vintilă.
În afară de concursuri şi recitaluri, organizatorii – Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu, Asociaţia Organizatorilor de Evenimente şi Asociaţia Arlechin – au inclus în program lansări de carte şi albume muzicale, expoziţii foto şi un workshop intitulat Tinerii şi muzica folk, moderat de poeta şi jurnalista Clara Mărgineanu.
Duminică, 2 iulie, la Uvertura Mall, se va desfăşura seara de gală care se va încheia cu recitalul Magdei Puskas.
Duminică se va lansa şi un nou număr al revistei FolkArt, singura publicaţie tipărită, dedicată unui festival de folk din ţară.
Festivalul Naţional de Folk Seri Melancolice Eminesciene este organizat de Memorialul Ipoteşti şi Asociaţia Judeţeană a organizatorilor de evenimente Botoşani în cadrul unui proiect susţinut şi de Primăria Botoşani şi Primăria Săveni.