Și drumarii botoșăneni s-au alăturat campaniei de ecologizare a mediului înconjurător ,,Let’s Do It”

Și drumarii botoșăneni s-au alăturat sâmbătă, 15 septembrie, celei mai mari mișcări civice organizate la nivel mondial, campania de ecologizare a mediului înconjurător ,,Let’s Do It”. Înarmați cu echipamentul de protecție și saci menajeri, angajații Sectiei Drumuri Nationale Botosani, din cadrul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Iasi, au adunat deșeuri de pe întreaga rețea de drumuri naționale din judetul Botoșani.

A fost colectată, in total, cantitatea de 3.750 de kilograme de deseuri, care a fost predata operatorilor de salubritate. De altfel, salubrizarea de pe drumurile nationale din judetul Botosani este o activitate cu caracter permanent, iar angajatii Sectiei Drumuri Nationale Botosani se preocupa mereu ca parcarile sa fie dotate cu echipamente corespunzatoare pentru colectarea deseurilor.

Drumarii fac un apel catre participantii la trafic, si nu numai, ca atunci când călătoresc, să se asigure că deșeurile pe care le generează să fie aruncate în recipientele speciale amplasate în acest scop, pe marginea arterelor de circulație.
,,Trebuie sa oferim ori de câte ori avem ocazia un exemplu celor din jur. Sambata, angajatii Secției Drumuri Naționale Botoșani au strâns deșeuri din zona drumurilor naționale și din parcările aferente acestora. Aceste acțiuni le interprindem și în restul timpului (de 2 ori pe saptamana) pe rețeaua de drumuri naționale din administrare. Cu ocazia acestui eveniment dorim să informăm faptul că parcările sunt locuri special amenajate pentru participanții la trafic. În schimb aceste parcări nu pot asigura depozitarea deșeurilor menajere ce provin din locuințele/gospodăriile individuale”, a declarat conducerea S.D.N. Botoșani.