Şi laurienii au marcat Ziua Mediului

Catedra de geografie a Colegiului Naţional „A.T.Laurian” a ţinut să profite de sărbătoarea mediului înconjurător pentru a discuta cu botoşănenii şi a le reaminti că Mama Natură are nevoie de protecţia noastră. Laurienii au realizat câteva zeci de pliante pe care le-au înmânat trecătorilor din jurul colegiului botoşănean, mesajele încadrându-se într-o campanie de educare pentru protejarea biodiversităţii.

„Fiecare tonă de hârtie reciclată salvează 17 copaci.” , „Pentru a obține o tonă de hârtie de ziar sunt tăiaţi o tonă de copaci.”, „Din 100 de tone de hârtie colectate se pot replanta 30 de ha. de pădure.”, „Pentru a obține o tonă de hârtie de imprimată sunt necesari 100 de copaci.”, „ Transmite un mediu cât mai sănătos și generațiilor viitoare.”, „LASĂ-TE  EDUCAT ŞI EDUCĂ ŞI TU LA RÂNDUL TĂU!”, „IMPLICĂ- TE!”, „PROTEJĂM NATURA PENTRU VIAŢĂ !” sunt câteva dintre acestea.

„Uneori botoşănenii cu care stau de vorbă copiii pe stradă în diverse campanii sunt destul de reticenţi. Nu sunt obişnuiţi să fie abordaţi pentru a li se transmite un mesaj inocent, dar foarte important, în acelaşi timp. De această dată, însă, oamenii chiar au înţeles şi au fost încântaţi că au fost, pentru un foarte scurt timp, parteneri într-o astfel de campanie. Iar dacă îndemnurile elevilor ajung măcar parţial la persoane ce vor ţine cont de acestea, este extraordinar.”,  a declarat Carmen Burlacu, profesorul coordonator al campaniei.

Ziua Mondială a Mediului sau Ziua Mediului Înconjurător, este aniversată în fiecare an pe data de 5 iunie şi a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite pentru celebrarea Conferinţei „Ecologia Umană” de la Stockholm.