Spitalul Județean a scos la concurs 14 posturi pentru medici de diferite specialități

Spitalul Județean de Urgență (SJU) „Mavromati” din Botoșani a scos la concurs 14 posturi pentru medici de diferite specialități. 11 dintre acestea pot fi ocupate atât de cadre confirmate în specialitate, cât și de rezidenți aflați în ultimul an de pregătire.

Unitatea sanitară are nevoie de: doi medici pentru Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), un medic pentru Infecțioase, doi medici radiologi, un medic neonatolog, un neurochirurg și un medic gastroenterolog, care să activeze în compartimentele din municipiul Botoșani.

De asemenea, SJU cooptează două cadre superioare de medicină internă și un pediatru pentru Secția Exterioară din Săveni, care deservește aproximativ un sfert din populația județului, conform datelor raportate de autorități, doi medici urgentiști și un diabetolog. Pentru acestea se pot înscrie doar medici specialiști confirmați în specialitate.

„Grija pentru sănătatea botoșănenilor este o prioritate! Am aprobat de urgență solicitarea doamnei manager a Spitalului Județean, Doina Caba, de a scoate la concurs 14 posturi de medici. Avem nevoie de tineri capabili, de medici în diferite specializări pentru ca și la Botoșani pacienții să beneficieze de cele mai înalte standarde de tratare a afecțiunilor de care suferă. Consiliul Județean Botoșani va pune la dispoziția medicilor specialiști interesați locuințe ANL”, declară Doina Federovici, președintele CJ Botoșani.