Tabăra de jurnalism “Ai noștri tineri”, ediția a III-a, gata de start

În perioada 8-12 august, la Șoldănești va avea loc a III-a ediție a Taberei de jurnalism “Ai noștri tineri”. Evenimentul este organizat de Asociația Buzzmedia, în parteneriat cu Europe Direct Botoșani-Asociația pentru Protecția Consumatorilor Botoșani, iar proiectul prin care se desfășoară are cofinanțare de la Consiliul Județean Botoșani prin programul anual privind finanțările nerambursabile acordate din fondurile bugetului județean pentru anul 2018, pentru activități non-profit de interes general, în conformitate cu Legea 350/2015, domeniul de finanțare Cultură Educație și Culte.
Cea de-a III-a ediție își propune continuitatea procesului de învățare jurnalistică având alături specialiști în domeniu. Evenimentul este unul adresat, în mod special, membrilor cercului de jurnalism “Micii reporteri” înființat în cadrul Asociației Buzzmedia.
Cei aproximativ 30 de participanți, beneficiari direcți ai activităților din proiect, vor avea parte de traininguri pe domeniile Televiziune, Radio, Documentare media și social media, precum și Montaj-editare imagini.
Cursurile vor fi susținute de oameni recunocuți pentru activitatea lor cum ar fi Larisa Avram, producător TVR, Claudia Nicolau, actriță și producător TVR2, Camelia Banța, jurnalist Radio România Actualități, Doru Ionescu, jurnalist și Bogdan Sterpu, editor montaj.
În fiecare zi participanții vor fi implicați în activități de cunoaștere a fenomenului media, vor participa la filmări ale unor materiale realizate ei, vor realiza un scurtmetraj pe un scenariu ce aparține unuia dintre participanți, vor filma emisiuni în ideea de a îmbunătăți formatul celor pe care membrii cercului de jurnalism le realizează pe canalul de Youtube Televiziunea Adolescenților. Nu va lipsi nici partea de divertisment deoarece participanții vor organiza și la ediția curentă concursul de miss care anul acesta va purta titulatura de „Miss BUZZ la țară”.
Cei mai activi participanți vor fi premiați, trainerii invitați oferindu-le acestora competențe în funcție de implicarea și activitatea desfășurată.

Tabăra de jurnalism “Ai noștri tineri” este un eveniment la care participanții sunt atât elevi/studenți, cât și implicați în organizarea și promovarea lui.
Pagina de Facebook unde va fi promovată zilnic activitatea din tabără este https://www.facebook.com/tabaradejurnalismAinostritineri.