Tânăr de 17 ani prins în timp ce spărgea un magazin

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 17 ani din municipiul Botoșani.

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că în noaptea de 19/20 aprilie a.c., în jurul orelor 23:30 a fost surprins in flagrant delict, în timp ce încerca să pătrundă intr-o societate comercială de pe strada Grivița.

Acesta a forțat de ușa de acces în incinta societății, reușind să o deschidă, moment in care s-a activat sistemul de alarmare.

Polițiștii judiciariști care s-au deplasat la fața locului, în baza unor informații, l-au surprins pe tânăr chiar in momentul în care încerca să pătrundă în incinta societății.

La vederea organelor de poliție, autorul a încercat să părăsească locul faptei, fiind urmărit de către aceștia și identificat in scurt timp.

În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la furt calificat, autorul fiind introdus în arestul IPJ Botoșani.

De asemenea, acesta a fost sancționat contravențional conform prevederilor Ordonanței Militare nr.3/2020, cu amendă în cuantum de 2.000 de lei.