Târg caritabil cu obiecte hand-made, lucrate de către copiii instituționalizați din municipiu

Voluntarii filialei Botoșani a programului „Ajungem MARI” organizează, duminică, 8 septembrie a.c., un târg caritabil cu obiecte hand-made, lucrate de către copiii instituționalizați din municipiu. Vreme de opt ceasuri, începând cu ora 10:00, reprezentanți locali ai Asociației Liedenfield și o parte dintre micii antreprenori îi așteaptă pe botoșăneni pe Pietonalul Unirii, la una dintre căsuțe.

Târgul nu presupune comercializare, obictele fiind oferite la schimbul unor donații. Suma cumulată va fi utilizată în cadrul ședințelor de lucru cu tinerii și copiii din plasament: ateliere practice, ateliere plastice, vizite de orienatare profesională și de educație prin turism, ieșiri recreative.

„Am lucrat împreună cu niște prieteni, a fost ușor. Dar a fost mai greu când doamna ne-a spus că trebuie să ne încadrăm în niște bani, să ne ajungă, și să facem mai mulți bani la final. E frumos pentru că suntem împreună și ne ajutăm, îmi doresc să văd dacă și oamenilor le place ce am făcut”, spune M.I., o mică afaceristă de 12 ani.

Evenimentul face parte dintr-un proiect mai amplu, desfășurat cu sprijinul Raiffeisen Bank Botoșani, prin programul Raiffeisen Comunități. Este vorba despre sesiunile de educație financiară pe care voluntarii le susțin în centrele și apartamentele de stat din Botoșani, sub genericul „Ajungem MARI antreprenori”. Prin urmare, scopul târgului este inclusiv obținerea unui feedback din exterior cu privire la „afacerea” ipotetică pe care cei implicați au demarat-o.

Totodată, pe această cale, reprezentanții programului caută potențiali noi membri în echipă, întrucât numărul celor înscriși pentru modulul noiembrie-iunie nu este suficient pentru continuarea în parametri optimi a programului la Botoșani.

Este al treilea asemenea târg pe care cei din asociație îl organizează la Botoșani, având experiența celui dedicat Crăciunului și celui dedicat debutului primăverii