Tată şi fiu din comuna Cristeşti intrati in greva foamei în faţa Instituţiei Prefectului

Doua persoane, tata si fiu, au intrat astazi in greva foamei în faţa Instituţiei Prefectului nemulţumiţi ca primarul comunei Cristesti nu le concesionează teren pentru pășunatul animalelor.

Acestia nu sunt la primul protest de acest fel.

„La tot satul le-a dat iar nouă nu. Sunt oameni care au 30 de oi și au primit în concesiune peste 20 de hectare. Este dreptul meu legal. Băiatul meu este fermier și avea prioritate, însă a fost dat afară de primar. El ne-a cerut taxă de protecție și nu am dat nimic. Vom sta în greva foamei nelimitat, și pe timpul nopții și să meargă primarul să îngrijească de animale”, a precizat Mihai Pintilie Vasile.

Prefectul Dan Şlincu susţine că familia va primi suprafaţa de teren pe care o merită după efectivul de animale.
„Cunoaştem speţa dumnealor pentru că au recurc la această formă de protest şi anul trecut. Atunci ne-am deplasat în teren împreună cu specialiştii agricoli de la Primăria comunei Cristeşti şi reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie. La momentul respectiv lucrurile s-au lămurit.
Anul acesta, cei doi au făcut o solicitare la Primăria Cristeşti pentru alocarea înm concesiune a unei suprafeţe mai mari de păşune fără însă să dovedească efectivul de animale cu documente.
Pentru efectivul de 280 de oi, având în vedere normativul de 23 de oi pe hectare, dumnealor vor primi în concesiune în jur de 15 hectare de păşune la nivelul UAT Cristeşti”.