Trei persoane internate în spital cu suspiciuni de toxiinfecție alimentară

Suspiciunea de toxiinfecție alimentară la o familie din Hudești!

În urma comunicării telefonice de către DSP Botoșani în data de 06.08.2021, privind o suspiciune de TIA la o familie de patru persoane în urma consumului în data de 01.08.2021 a produsului ECLER, cumpărat de la o cofetărie din orașul Darabani, persoanele au manifestat tulburări digestive, crampe abdominale, febră prezentându-se în data de 04.08.2021 la Spitalul Municipal Dorohoi pentru investigații. Din cele patru persoane, trei au fost internate.

În data de 06.08.2021, o echipă din cadrul DSVSA Botoșani s-a deplasat la unitatea cofetărie, înregistrată sanitar veterinar, din oraș Darabani unde a constatat că produsele vândute sunt în termen de valabilitate, fiind fabricate în data de 31.07.2021, conform avizului prezentat, produsele fiind furnizate de un laborator de cofetărie/patiserie din mun. Dorohoi, cofetăria fiind punct de lucru al acestei societăți din Dorohoi.

La unitatea cofetărie din orașul Darabani nu au fost constatate neconformități privind calitatea produsului livrat către consumatorul final. La unitatea laborator/cofetărie din orașul Dorohoi la controlul efectuat nu s-au constata neconformități privind originea materiilor prime utilizate și a produselor finite valorificate din laboratorul cofetărie/patiserie.

Din ancheta rezultă că au fost fabricate în data de 31.07.2021 un număr de 40 bucăți eclere cu ciocolată din care 31 au fost valorificate prin cofetăria Darabani și 9 prin cofetăria Dorohoi a aceleiași societăți. Verificările au relevat faptul că laboratorul cofetărie/patiserie produce sortimentele de patiserie/cofetărie în prima parte a fiecărei zile și livrarea către cele două puncte de cofetărie Dorohoi și Darabani se face în aceiași zi, imediat la finalizarea producției.

În vederea identificării posibilei surse de infecție, au fost ridicate probe din sortimentele de produse prezentate spre vânzare cât și teste de sanitație de pe suprafețele de contact, atât de la cofetăria Darabani cât și din laboratorul de cofetărie/patiserie Dorohoi, teste ce sunt în acest moment în lucru la LSVSA Botoșani.

(Visited 120 times, 1 visits today)