Ultimii paşi pentru instalarea noului Guvern: Rolul UDMR în noul Parlament

Guvernul lui Sorin Grindeanu e foarte aproape de instalare. Liviu Dragnea vrea o majoritate lejeră în Parlament, aşa că va avea o nouă rundă de discţuţii şi cu UMDR şi celelalte minorităţi pentru ca noul Executiv să fie investit fără niciun fel de problemă. Liderul PSD va anunţa componenţa Guvernului, iar cele două Camere ale Parlamentului vor fi convocate astăzi în sesiune extraordinară. Vor fi întâlniri atât la PSD, cât şi la ALDE, pentru validarea miniştrilor propuşi.

Reprezentanţii celor două formaţiuni ar urma să discute inclusiv cu UDMR şi celelalte minorităţi din Parlament o posibilă susţinere parlamentară. Miniştrii vor fi audiaţi în comisiile de specialitate mâine, iar votul va fi dat în aceeaşi zi, în plenul reunit al celor două Camere. Apoi, miniştrii vor merge la Palatul Cotroceni, pentru a depune jurământul şi nu e exclus ca mâine seara să aibă loc prima şedinţă a noului Guvern.

„Sunt câteva domenii la care eu am ţinut foarte mult, care vor fi scoase în evidenţă ca minister de sine stătător. Turismul e un domeniu de care vorbim toţi. Toţi spunem că avem potenţial turistic foarte mare, dar Tursimul a fost plimbat pe la mai multe ministere. A fost la un momentat la Ministerul Transporturilor, la un moment dat la Ministerul Dezvoltării, după aia la Ministerul Economiei, nu mai ştiu pe unde a mai fost. Şi, totuşi, este un domeniu care poate aduce dezvoltare în această ţară, Am decis să se înfiinţeze Ministerul IMM, al Mediului de Afaceri şi al Antreprenoriatului. Din punctul meu de vedere, trebuie să începem în România un mare program de reîmpădurire, iar Apele reprezintă un domeniu în care în România s-a făcut prea puţin. Trebuie să fie un minister separat cu ape şi păduri, Ministerul Apelor şi Pădurilor.”, a spus Dragnea la RTV.
Mai rămâne ca şi cei de la ALDE să decidă cine îi va reprezenta în viitorul Executiv. Cert e că democrat-liberalii vor avea patru ministere: foarte probabil, Mediu, Comunicaţii, Relaţia cu Parlamentul şi Ministerul Culturii, conform Digi 24.

sursa:
http://www.stiripesurse.ro/