„Usturoiul​​ de Copălău​”: Pași făcuți pentru obţinerea certificatului de produs tradiţional cu Indicaţie Geografică Protejată la nivelul UE. VEZI CE SPUN PRODUCĂTORII -VIDEO/FOTO

Cursa Usturoiul​ui​ de Copălău​ pentru obţinerea certificatului de produs tradiţional cu Indicaţie Geografică Protejată la nivelul Uniunii Europene​ este în plină desfăşurare.

Oficialii organizează ​diverse ​întâlniri ​pe această temă, iar la Ministerul Agriculturii s-a deschis un grup de lucru la nivel național pe această cultură.

VIDEO:

Recent, specialiști din ​Direcția pentru Agricultură Județeană​ şi ​Ministerul Agriculturii ​s-au întâlnit cu autoritățile locale și cu reprezentanți ai asociațiilor de producători pentru a discuta posibilitățile de obținere a ​acestui ​ sistem​ului de calitate​ pentru Usturoiul de Copălău​​ .

​Pentru a convinge că merită să fie poziționa​t​ pe o listă selectă și foarte restrânsă de produse​, specialiştii au prezentat​ ​ studii și cercetări ale legăturii produsului Usturoiul de Copălău cu aria geografică​. ​ ​

Locuitoriii comunei Copălău cultivă usturoi 100% ecologic ​de când se ştiu. Pentru o treime dintre ei, această tradiţie​ ​ constituie​ şi ​unica sursă de venit. ​

Lipsa unei pieţe de desfacere le aduce pierderi foarte mari. Brandul oficial al acestei zione, odată recunoscut ca produs cu „​ Indicație Georgafică Protejată​”, va asigura o serie de posibilități de finanțare și promo​​vare a producției de usturoi ​p​e piaţa românească​ şi nu numai.