Vaculesti la ceas aniversar. Locuitorii comunei au sărbătorit astăzi 600 de ani de atestare documentară – VIDEO/FOTO

VIDEO:

De 600 de ani, în ținutul de Nord al Moldovei dăinuiește, prin oamenii săi, comuna Văculești. Specialiștii care au cercetat trecutul acestor meleaguri chiar de la izvoarele istoriei arată că localitatea este atestată documentar la 14 aprilie 1419, motiv pentru care comunitatea a fost astăzi în sărbătoare.

Elevii de la școlile gimnaziale din comună, personalități din comună, consilieri locali, preoți, oameni de afaceri, au marcat evenimentul mai întîi la Biserica “Sf. Voievozi” din Văculești cu un Tedeum în memoria Domniței Ana, soția Domnitorului Alexandru cel Bun și în memoria tuturor celor care au locuit pe meleagurile Văculeștiului.

Apoi, în sala de ședințe a Consiliului Local Văculești s-a desfășurat Simpozionul “Văculești 600”.

Au răspuns invitaţiei lansate de primarul Sorin Marian Gîngă şi au participat la acţiune şi senatorul Doina Federovici, subsecretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Angel Gheorghiu, senatorul Lucian Trufin şi deputatul Costel Lupaşcu, Cristian Dumitraș, primarul comunei Cordăreni şi Agheorghiţoaiei Aurel Costel, primarul comunei Broscăuţi.

Inspirați de istoria localității în care s-au născut, în cea de-a treia parte a manifestărilor, elevii din Văculești au pus în scenă, și apoi în versuri, evenimentele și personalitățile acestor locuri.

GALERIE FOTO: