VEZI programul manifestarilor pentru 24 ianuarie. Traficul va fi restrictionat in municipul Botosani

Manifestările din data de 24.01.2020 vor debuta începând cu orele 11:00, la Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza din fața Inspectoratului Județean de Poliție, când prefectul județului Botoșani, Valentin-Alexandru Colbu, va trece garda de onoare în revistă.
După intonarea imnului de stat al României și oficierea serviciului religios, colonelul în rezervă, Sergiu Balanovici, va rosti discursul ”Contribuții botoșănene la Unirea Principatelor Române”. Evenimentul va continua cu depuneri de coroane și jerbe de flori în acordurile Imnului Eroilor la Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza și se va încheia cu defilarea detașamentului de onoare și intonarea ”Horei Unirii”.

„Îi aşteptăm pe botoşăneni să ni se alăture pentru a trăi împreună emoția acestei zile de sărbătoare și să dăm mână cu mână în Hora Unirii”, transmite prefectul Valentin-Alexandru Colbu.

Pentru ca ceremonialul să se desfăşoare în cele mai bune condiţii, traficul în zona Monumentului Domnitorului Alexandru Ioan Cuza va fi restricționat și coordonat între intersecția Străzii Octav Onicescu cu Bulevardul Mihai Eminescu și intersecția Străzii Marchian cu Bulevardul Mihai Eminescu, în data de 24.01.2020, între orele 10:30 – 12:30. Structurile MAI şi Poliţia Locală vor fi angrenate atât în asigurarea ordinii și liniștii publice cât și a asistenţei medicale de urgenţă.