VIDEO/ Botoșaniul dă startul la cea mai mare campanie de promovare a consumului de produse românești

VIDEO:

Producătorii locali s-au adaptat stării de urgență, și încearcă să găsească singuri soluții, ca să nu-și închidă afacerile care, pentru cei mai mulți, sunt singura sursă de venit.

Familia Aniculaesă produce legume în solariile proprii de peste 15 ani. Le-a vandut, până acum câteva zile, la piață. De două săptămâni, însă, au fost nevoiți să își instaleze o tarabă în fața casei, la ieșirea din oraș, pe drumul European.

Sunt prezenți pe platforme dedicate strict produselor locale și chiar în diverse grupuri pe rețelele de socializare. O platformă online în scopul sprijinirii desfacerii produselor locale către consumatori este disponibilă, din 14 aprilie și a fost creată la inițiativa Direcției pentru Agricultură Botoșani.

Criza Coronavirus începe să schimbe și comportamentul economic al producătorilor locali de alimente. Pentru că se apropie sărbătorile pascale, două dintre firmele cunoscute pentru calitatea produselor lor își unesc eforturile pentru ca botoșănenii să aibă parte de aceste produse și în același timp să stea acasă pentru a se proteja în fața Covid-19. Pentru prima dată, Carmangeria Stejarul și Vlăsîie Company vând împreună produse tradiționale preparate din carne și cașcaval.

Atât producătorii, cât și cumpărătorii, s-au adaptat și la această variantă de comerț, deocamdată singura care îi poate salva în astfel de vremuri, când este nevoie, mai mult decât oricând, ca banii să circule în economia locală.

O idee pentru care militează și senatorul Lucian Trufin.

Acum este momentul să îi sprijinim pe cei care ne furnizează hrana și de aceea, am decis să am ca preocupare constantă promovarea produselor românești, a fermierilor și procesatorilor români. 

Voi începe cu produsele realizate în județul Botoșani, dar totodată voi pune în valoare modelele de succes din întregul lanț agroalimentar. Cred în puterea asocierii și am susținut-o cu tărie de-a lungul timpului, drept pentru care mă voi axa pe cooperative și pe succesele repurtate de acestea. Îmi propun ca aceste postări sa nu se rezume doar la promovarea produselor locale, ci să vă ofere soluții concrete pentru scurtarea lanțului agroalimentar, de la producător la consumator. Haideți să creștem România, împreună!”, a declarat senatorul Lucian Trufin.