VIDEO/FOTO Angajații Consiliului Județean Botoșani au marcat Luna Plantării Arborilor, printr-o acțiune de plantare de arbori la Agafton

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Angajații Consiliului Județean Botoșani au marcat, sâmbătă, Luna Plantării Arborilor, printr-o acțiune de plantare de arbori la Agafton. Inițiativa aparține președintelui Doina Federovici și are la bază o solicitare a maicilor care viețuiesc la Mănăstirea Agafton.

„Mă bucur că angajații Consiliului Județean și reprezentanții celorlalte instituții implicate au fost deschiși la această acțiune. Vreau să le mulțumesc tuturor, că deși este sâmbătă, și-au răpit două ore din timpul liber pentru a veni la plantat. Distanțarea fizică, masca de protecție și celelalte măsuri impuse de contextul epidemiologic nu au constituit o piedică”,
a declarat Doina Federovici, presedintele CJ Botosani.

La acțiune a mai participat vicepresedintele CJ, Dorin Birta, zeci de voluntari, dar și reprezentanți ai Gărzii de Mediu și ai Direcției Silvice.

Sute de puieți de nuc, castan, paltin, mesteacăn, pin silvestru, vor prinde rădăcini și vor stabiliza versantul din apropierea Mănăstirii Agafton și astfel și chiliile maiciilor, monumente istorice afectate de timp și amenițate de alunecările de teren, vor fi în siguranță.

Mănăstirea Agafton a fost unul dintre principalele locuri de inspiraţie a poetului Mihai Eminescu.

Aici, marele poet român a scris şi trei dintre cele mai cunoscute poezii ale sale, ”Fiind băiet, păduri cutreieram”, ”Călin (file din poveste)” şi ”Mai am un singur dor”.

FOTO:

(Visited 100 times, 1 visits today)