VIDEO/FOTO Cântec, joc și voie bună la Ziua comunei Santa Mare

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

La ceas de mare sărbătoare, când creștinii o cinstesc pe Sfânta Maria Mică, sute de oameni din comuna Santa Mare, dar și din localitățile limitrofe s-au strâns lalolaltă ca să sărbătorească Ziua comunei.

Alături de ei au fost și cei de la cârma județului: Președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, parlamentari și social-democrați.

Manifestarea organizată de primarul Cristian Anton şi Consiliul Local, a ajuns deja la ediția a XV-a și a debutat cu premierea cuplurilor longevive. Într-un cadru festiv, au fost felicitați cei care în acest an împlinesc 50 de ani de la căsătorie.

„Iată-ne azi, în zi binecuvântată de Dumnezeu, zi care pentru noi are dublă semnificație, este hramul satului și este Ziua Comunei, să putem din nou să fim aproape…Este Ziua Comunei, a oamenilor gospodari care o formează, cei care trudesc pe aceste meleaguri ca a noastră comună să arate așa cum arată”, a declarat Cristian Anton, primarul comunei Santa Mare.

Apoi, ca tot românul, locuitorii și invitații lor au cântat și s-au bucurat de momentele artistice oferite de artiști consacrați din România și Republica Moldova.

Pe scenă au urcat Ana-Maria Puşcaşu, Carmen Cornaci, Grigore Gherman, Orchestra „Rapsozii Botoșanilor” cu soliștii Elena Mândrescu, Petronela Rusu, Loredana Călin, Alina Huțu și Constantin Petrescu, Ion Paladi, Mirel Manea, Kapushon.

(Visited 296 times, 13 visits today)