VIDEO/FOTO Cântec, joc și voie bună la Ziua comunei Santa Mare

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

La ceas de mare sărbătoare, când creștinii o cinstesc pe Sfânta Maria Mică, sute de oameni din comuna Santa Mare, dar și din localitățile limitrofe s-au strâns lalolaltă ca să sărbătorească Ziua comunei.

Alături de ei au fost și cei de la cârma județului: Președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, parlamentari și social-democrați.

Manifestarea organizată de primarul Cristian Anton şi Consiliul Local, a ajuns deja la ediția a XV-a și a debutat cu premierea cuplurilor longevive. Într-un cadru festiv, au fost felicitați cei care în acest an împlinesc 50 de ani de la căsătorie.

„Iată-ne azi, în zi binecuvântată de Dumnezeu, zi care pentru noi are dublă semnificație, este hramul satului și este Ziua Comunei, să putem din nou să fim aproape…Este Ziua Comunei, a oamenilor gospodari care o formează, cei care trudesc pe aceste meleaguri ca a noastră comună să arate așa cum arată”, a declarat Cristian Anton, primarul comunei Santa Mare.

Apoi, ca tot românul, locuitorii și invitații lor au cântat și s-au bucurat de momentele artistice oferite de artiști consacrați din România și Republica Moldova.

Pe scenă au urcat Ana-Maria Puşcaşu, Carmen Cornaci, Grigore Gherman, Orchestra „Rapsozii Botoșanilor” cu soliștii Elena Mândrescu, Petronela Rusu, Loredana Călin, Alina Huțu și Constantin Petrescu, Ion Paladi, Mirel Manea, Kapushon.

(Visited 367 times, 1 visits today)