VIDEO/FOTO – Căpitanul Laurenţiu Doroftei, din comuna Băluşeni, a sărbătorit un secol de viaţă, alaturi de rude, oficiali din administraţia locală şi cadre militare

VIDEO:

Zi importantă azi atât pentru un veteran de război din judeţ, cât şi pentru familia sa dar şi pentru oficiali din administraţia locală şi cadrele militare. Căpitanul Laurenţiu Doroftei, din comuna Băluşeni, a împlinit onorabila vârstă de 100 de ani.
Un eveniment atât de important nu putea fi sărbătorit altfel decât cu mare fast. Astfel, înconjurat de familie, căpitanul a primit vizita şi urările subprefectului Daniela Lozneanu şi ale reprezentanţilor Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, Cercului Militar Judeţean, Garnizoanei Botoşani, Asociaţiei „Cultul Eroilor” şi conducerii primăriei din Băluşeni.
Toţi participanţii la aniversarea căpitanului şi-au manifestat, dealtfel, simpatia şi respectul faţă de omul care şi-a pus viaţa în linia întâi pentru libertatea acestei ţări, pentru care a fost decorat cu Medalia „Serviciul Credincios” cu spade, clasa a III-a.

Căpitanul Laurenţiu Doroftei a luptat pe front cu Regimentul 6 Vânători, începând din 1942 până în 1944, când a fost capturat şi trimis într-un lagăr din Siberia. A mers mult pe jos, a îndurat foame şi sete, iar timp de 11 ani, cât a fost prizonier, a muncit în mină.

S-a întors acasă, la Băluşeni, cu schije într-un picior și fără degetele mari de la ambele picioare, din cauza degerăturilor.
Și-a întemeiat o familie, cu doi fii, patru nepoţi şi tot atâţia strănepoţi.
Sănătatea îi mai face din când în când probleme dar domnul căpitan nu se lasă uşor, pentru că este un luptător, aşa cum a fost toată viaţa sa.

GALERIE FOTO: