VIDEO/FOTO Consiliul Județean a predat constructorilor Lotul 2 al Drumului Strategic

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Consiliul Județean Botoșani a predat, vineri, constructorilor, amplasamentul Lotului 2 al Drumului Strategic, Răuseni – Hlipiceni – Todireni – Albești – Trușești – Dângeni – Hănești (DJ 282).

Documentele au fost semnate în prezența reprezentanților dirigintelui de șantier, ai proiectantului și ai instituțiilor avizatoare, la Căminul cultural din comuna Răuseni.

Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani care are în atribuții coordonarea Direcției Județene de Drumuri și Poduri, a subliniat importanța acestei axe rutiere și le-a cerut constructorilor implicare maximă pentru a realiza investiția la cele mai înalte standarde.

În acest context, Doina Federovici a solicitat constructorului să abordeze lucrarea concomitent din mai multe puncte. Reprezentantul asocierii care va realiza cei peste 50 de kilometri de drum a afirmat că va împărți Lotul 2 în trei sectoare și lucrările vor începe concomitent la Hănești, Trușești și Răuseni.

La eveniment au fost prezenți și primarii localităților tranzitate de cea mai importantă axă.

Lotul 2 din Drumul Strategic este în lungime de 51,194 kilometri, din care aproximativ 32 de kilometri sunt din piatră, iar restul au o îmbrăcăminte asfaltică ușoară, a cărora stare este rea și mediocră. Valoarea la care asocierea Cornell’s Floor – Construct Com – Test Prima – Autotehnorom și-a adjudecat licitația este de 208,3 milioane de lei cu TVA.

Startul investiiei a fost dat pe 12 mai, odată cu predatea loturillor 1 și 3, pe care se lucrează deja.

Valoarea totală a proiectului Drumului Strategic de 107 km este de 475,5 milioane lei, o treime din această sumă fiind suportată de Consiliul Județean. Aceasta este cea mai importantă lucrare de infrastructură rutieră din nordul ţării pentru că va face legătura dintre graniţa de nord a României cu Republica Moldova şi Ucraina, cu restul ţării prin judeţul Iaşi.

(Visited 178 times, 1 visits today)