VIDEO/FOTO Copiii cu cerințe educaționale speciale din Dorohoi vor avea, în cel mai scurt timp, o bază sportivă modernă

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Copiii cu cerințe educaționale speciale din Dorohoi vor avea, în cel mai scurt timp, o bază sportivă modernă. Aceasta se amenajează la Școala Profesională Specială „Ion Pillat”, prin intermediul unui proiect transfrontalier România – Ucraina, derulat  pentru îmbunătățirea serviciilor educaționale și asigurarea condițiilor speciale destinate copiilor și tinerilor cu cerințe educaționale speciale.

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a vizitat, luni, șantierul de la Dorohoi, pentru a vedea în ce stadiu se află lucrările de modernizare a bazei sportive.

„Ca autoritate publică suntem nevoiți să facem toate eforturile necesare pentru a le asigura copiilor cu nevoi speciale un mediu propice de dezvoltare. Trebuie să fim lângă ei și lângă familiile lor și să-i ajutăm cu ceea ce putem, astfel încât să dobândească un minim de competențe care să-i ajute să se integreze mai bine în societate”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean.

În cadrul proiectului accesat de Consiliul Județean Botoșani, în parteneriat cu Raionul Hliboca, se mai derulează investiții pentru dotarea bazei materiale din cadrul Scolii Profesionale Speciale ‘Sfântul Stelian’ Botoșani, un prim lot de mobilier destinat elevilor fiind livrat, deja, unității de învățământ.

Cele două autorități au obținut o finanțare europeană de 254.767 de euro pentru creșterea calității serviciilor educaționale oferite copiilor cu cerințe educaționale speciale. În grupul țintă sunt peste 780  de copii, dar și aproape 300 de cadre didactice și nedidactice.

Valoarea investițiilor ce vor fi realizate în cele două școli botoșănene este de 154.442 de euro, sumă la care Consiliul Județean contribuie cu 25.314 euro.

Prin același proiect, în raionul Hliboca se înființează un nou centru de incluziune care să asigure servicii educaționale pentru copiii cu cerințe educaționale speciale .

În plus, cadrele didactice și nedidactice care oferă servicii educaționale acestor copii participa la cursuri de perfecționare și schimburi de experiență.

„Zi de zi demonstrăm că facem ceea ce am promis. În momentul dezbaterii bugetului propriu al Consiliului Județean am susținut că cele două școli speciale și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională sunt printre preocupările noastre curente. Căutăm mereu soluții pentru îmbunătățirea activității celor trei instituții aflate în subordinea Consiliului Județean”, a conchis Doina Federovici.

La finalul proiectului infrastructura celor două unități de învățământ va fi mult îmbunătățită. Școala Profesională Specială „Sfântul Stelian” va beneficia de cabinete de fizioterapie, logopedie și ateliere de croitorie moderne, utilate la standardele actuale, iar Școala Profesională Specială „Ion Pillat” va avea un teren de sport multifuncțional modern.

 

(Visited 429 times, 1 visits today)