VIDEO/FOTO Covor asfaltic nou pe drumul județean Mesteacăn – Vorona

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Un sector important de pe unul dintre cele mai circulate drumuri județene, DJ208C, Mesteacăn – Vorona, în lungime de 5,3 kilometri este reabilitat în aceste zile prin turnarea unui nou strat de asfalt. Președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, alături de vicepreședintele CJ, Dorin Birta, și directorul Direcției Județene de Drumuri și Poduri Botoșani, Cătălin Gheorghian, a inspectat lucrările care se execută.

„La începutul anului am promis că vom asfalta drumul județean de la Mesteacăn la Vorona, iar acum punem în operă această promisiune. Lucrările puteau fi executate mult mai devreme, dacă bugetul pentru drumurile județene nu ar fi fost blocat în instanță de contestările repetate. E bine că s-a ajuns la un consens în ultimul ceas, pentru că era păcat ca județul să piardă acești bani, mai ales că acest drum are nevoie urgentă de lucrări de întreținere în condițiile în care pe aici se transportă majoritatea materialului de balastieră pentru alte investiții importante ale infrastructurii județene: Drumul Strategic și modernizarea drumului Botoșani – Târgu Frumos”, a declarat Doina Federovici, presedintele CJ Botosani.

Pentru că vremea este favorabilă, constructorul va continua lucrările conform programului.

„De la reprezentantul constructorului am înțeles că, dacă vremea va ține cu noi, până la sfârșitul săptămânii se va termina de turnat covorul asfaltic pe acest sector prins în programul de lucrări de întreținere”, a mai adaugat Doina Federovici, presedintele CJ Botosani.

Potrivit vicepreședintelui Dorin Birta, lucrările de întreținere, de turnare a covoarelor asfaltice pe drumurile județene vor continua conform programului angajat în momentul aprobării bugetului din acest an.

Consiliul Județean a bugetat în acest an bani pentru refacerea covoarelor asfaltice pentru aproximativ 30 de kilometri de drumuri județene.

(Visited 446 times, 1 visits today)