VIDEO/FOTO CURTESTI: Centrul Cultural inaugurat, astăzi, în prezența oficialităţilor locale, judeţene şi a unui sobor de preoţi

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Comuna Curtești este una dintre cele mai mari, dar mai moderne din județul Botoșani, avantajată de imediata vecinătate cu municipiul reședință de județ, dar și de numărul tot mai mare de locuitori care aleg se mută, efectiv, din oraș în satele comunei.

Este vizibil cu ochiul liber: case noi, moderne, sau încă în construcție, oameni tineri, activi pe piața muncii, au ales o comună cu multiple avantaje, drumuri bune și aproape toate utilitățile.

Un merit îl are și administrația locală, care a dezvoltat, continuu, proiecte pentru comunitate. Unul dintre acestea, recent finalizat, este Centrul Cultural, care a fost sfințit, duminică, de un sobor de preoți.

La eveniment au participat localnici din zonă, consilieri județeni, președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici și deputatul Alexandra Huțu.

Investiția, în valoare de de 2,2 milioane de lei, a fost realizată cu fonduri exclusiv din bugetul local, la cele mai înalte standarde, cu o arhitectură deosebită și cu spații care permit desfășurarea mai multor activități simultan.

Instituția are o sală de spectacole, dotată cu lumini și sistem de sonorizare, sală de conferințe, Bibliotecă utilată și sală de lectură. Locul perfect pentru iubitorii de cultură și artă populară, pentru păstrătorii de tradiție și pentru tinerii care vor să descopere și să ducă mai departe valorile locale, așa cum fac membrii Ansamblului Flori de Măr.

Clădirea din apropierea Primăriei găzduiește și Oficiul de Stare Civilă și tot aici se vor desfășura și Ședințele de Consiliu Local.

FOTO:

(Visited 837 times, 1 visits today)