VIDEO/FOTO DOINA FEDEROVICI: „Am verificat stadiul lucrărilor la stabilizarea alunecării de teren de la ieșirea din Dumeni spre Havârna. Este o investiție pe care botoșănenii o așteaptă de mult timp”

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO:

Consiliul Județean Botoșani derulează o investiție extrem de importantă pentru locuitorii comunelor Havârna și George Enescu.

Este vorba despre consolidarea versantului și modernizarea DJ 293, Dumeni-Havârna. Practic, alunecarea de teren de la ieșirea din Dumeni spre Havârna, care se întinde pe aproximativ un kilometru, va fi stabilizată prin lucrări de specialitate.

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean, a verificat la fața locului stadiul lucrărilor și s-a asigurat că termenele vor fi respectate. Ea a fost însoțită vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Birta, de directorul Direcției Județene de Drumuri și Poduri, Cătălin Ghiorghian și de primarul Bogdan Tony Murariu.

„Acordăm o mare importanță tuturor sectoarelor de drum ce se află în administrarea Consiliului Județean. Am verificat stadiul lucrărilor la stabilizarea alunecării de teren de la ieșirea din Dumeni spre Havârna. Este o investiție pe care botoșănenii din această parte a județului o așteaptă de mult timp. Lucrările, finanțate de CNI, se ridică la aproximativ 7,7 milioane de lei (1,5 milioane de euro) și constau în stabilizarea versantului și împădurirea acestuia la final.
Constructorul și-a luat angajamentul să finalizeze lucrările în acest an pentru a se putea trece cât mai repede la asfaltarea acestui sector de drum”
, declara Doina Federovici, presedintele CJ Botosani.

Lucrările sunt executate de o asociere care reunește două firme botoșănene, Cornell’s Floor și Big Conf. În acest an se va trece la asfaltare, spune constructorul.

Conducerea Consiliului Județean se declară mulțumită că în sfârșit această porțiune de drum județean, care a ridicat mari probleme de-a lungul timpului din cauza alunecărilor de teren, va fi consolidată și modernizată, restabilindu-se astfel confortul și siguranța în trafic pe drumul județean DJ 293 Dumeni – Havârna.