VIDEO/FOTO Drumul mănăstirilor primește, în aceste zile, primul strat de asfalt

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Încredințat constructorului în urmă cu 3 luni, drumul județean DJ 208 H Vorona – Oneaga – Pădureni se modernizează într-un ritm susținut, astfel că acum se asfaltează primii 3 km din cei 12,7 km de drum pietruit, care leagă cele 3 importante lăcașuri de cult din județul Botoșani.

Președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, împreună cu vicepreședintele Dorin Birta și directorul Direcției Județene de Drumuri și Poduri, Cătălin Ghiorghian, au vizitat șantierul, pentru a se asigura că lucrările se desfășoară conform contractului.

Lucrările de la Drumul «Mănăstirilor» au o importanță deosebită pentru județ, pentru că după ce vor fi finalizate va fi pusă în valoare una dintre zonele cu cel mai mare potențial turistic. Constructorul a demonstrat determinare și reușește să se înscrie în termenii conveniți, astfel încât lucrarea la acest sector de drum să se finalizeze cât mai repede. Avem promisiunea lui că până la începerea sezonului rece se va ajunge cu asfalt până la ieșirea din Oneaga. Totul ține de condițiile meteo. Am făcut din modernizarea drumurilor județene o prioritate, în ciuda restricțiilor financiare. Căutăm soluții pentru fiecare sector de drum, indiferent de apartenența politică a primarilor, deoarece, la Consiliul Județean nu acesta este aspectul care contează, ci doar angajamentul pe care l-am luat la începutul mandatului că vom dezvolta unitar tot județul”, a declarat președintele Consiliului Județean Doina Federovici.

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a încheiat un contract în valoare de 29,7 milioane de lei pentru modernizarea drumului, care leagă Mănăstirea Vorona, Schitul Sihăstria Voronei, unde a început viaţa monahală Patriarhul Teoctist, dar şi Mănăstirea Coşula. Proiectul este cofinanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

„Mă bucur că standardele noastre de calitate au fost implementate de către constructorul care a câștigat licitația. Ambiția noastră este ca, în cel mai scurt timp, să avem o infrastructură la nivelul celor mai dezvoltate județe și de aceea lucrăm pe drumuri din toate zonele județului”, a declarat Dorin Birta, vicepresedintele CJ Botosani.

Termenul de finalizare a lucrărilor este, potrivit contractului, de 18 luni.

(Visited 473 times, 1 visits today)