VIDEO-FOTO/Elevii din comuna Răuseni vor avea, la toamnă, condiții mai bune de educație

VIDEO:

Grație fondurilor alocate de Guvern prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a doua (PNDL II), două școli și o grădiniță beneficiază de lucrări de reabilitare a spațiilor destinate procesului de învățământ.
Clădirile vechi vor fi mai sigure și mai primitoare, instalațiile vor fi noi și funcționale, iar elevii se vor bucura de spații moderne.

O astfel de investiție este în derulare în satul Doina. Școala generală din localitate este în plin șantier, însă până la toamnă își va deschide porțile pentru cei 50 de elevi. Cu 800.000 de lei, clădirea a fost consolidată și racordată la rețeaua de apă și canalizare, a fost dotată cu instalații termice interioare și centrală termică cu combustibil solid, a fost înlocuită învelitoarea acoperișului, instalațiile electrice și pardoselile și a fost montată tâmplărie PVC.

Lucrări similare vor fi efectuate și la Școala Generală Rediu din comuna Răuseni, unde învață peste 60 de elevi și pentru care au fost alocate fonduri de peste 1 milion de lei. Licitația a fost finalizată.

Și clădirea Grădiniței nr. 1 va fi reabilitată și modernizată cu fonduri PNDL II. Aceleași lucrări sunt efectuate la spațiul care găzduiește 30 de preșcolari din zonă. Investiția, în valoare de 700.000 lei, se va finalize în această toamnă, spune primarul Maria Jijie.

GALERIE FOTO: