VIDEO/FOTO În urmă cu 102 ani, români adevărați au făurit Unirea. Membrii Organizației Județene PSD Botoșani au adus, astăzi, de ZIUA ROMÂNIEI, un omagiu eroilor noștri

VEZI STIREA IN FORMAT VIDEO:

Prima zi din decembrie este sacră pentru neamul românesc. În urmă cu 102 ani, români adevărați au făurit Unirea. Cu prețul vieții, pentru a lăsa urmașilor urmașilor lor o Românie întregită.

Eroi cărora le suntem datori, fie și cu cel mai mic gest de recunoștință, un omagiu, o candelă aprinsă, un tricolor așezat la crucea care le veghează somnul.

Gesturi firești, dar valoroase au făcut astăzi și Membrii Organizației Județene PSD Botoșani, care au ținut să marcheze această zi festivă la monumentul eroiilor din Cimitirul Pacea.

Au așezat la crucea fiecărui ostaș căzut în lupta pentru neam și patrie, crenguțe de brad, legate cu panglici tricolore și au aprins câte o candelă.

La rândul lor, tineri ai organizației botoșănene au arborat un drapel de dimensiuni mari și au aprins fumigene în culorile drapelului național.

Atât cât a fost permis, într-o perioadă ca aceasta. Însă suficient pentru a nu lăsa să treacă neobservată o astfel de zi, cu o asemenea încărcătură istorică și emoțională.