VIDEO/FOTO Inedit la Botoșani! Fermierii din sectorul zootehnic din județul Botoșani vor avea mai multe posibilități pentru a-și vinde marfa

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Fermierii din sectorul zootehnic din județul Botoșani vor avea mai multe posibilități pentru a-și vinde marfa. Asociația crescătorilor de ovine Moldoovis a cumpărat 4 rulote mobile, dotate cu instalații frigorifice și autorizate sanitar-veterinar , pe care le va instala în mai multe puncte din municipiul Botoșani, astfel încît fermierii să fie mai aproape de consumatori.

Inițiativa aparține lui Ionică Nechifor, președintele Asociației și directorul statiunii de cercetare Popăuți și este benefică atât pentru producători, cât și pentru consumatori.

„Am trecut la aplicarea acestui proiect tocmai de a veni în sprijinul producătorului local, în special a fermierului. Membrii Asociației Moldoovis au pe lângă ovine și caprine; vaci și păsări. Cu aceasta ne-am dorit să venim cât mai aproape de consumator, iar producătorul local să fie cunoscut în așa fel încât produsele lor să ajungă pe mesele botosanenilor. Cumpărătorii nu se vor mai duce în altă parte să-și ia aceste produse care le găsesc la rulote și ma refer aici la caș dulce, telemea, brânză sărata, smântână, lapte de vacă , miei, păsări”, declară Ionică Nechifor, președintele Asociației Moldoovis.

Investiția, în valoare totală de 28.000 de euro, se adresează celor 200 de fermieri din Asociație, care vor plăti doar utilitățile, dar și celorlalți producători din județ.

Cele 4 rulote vor fi instalate în oraș peste câteva zile, spune viceprimarul Bogan Buhăianu.

„Am avut astăzi o discuție constructivă cu domnia sa. Am înțeles că de săptămâna viitoare până la sărbătorile pascale dorește să amplaseze cele patru rulote pe un teren al municipiului Botoșani. A rămas varianta de pe platoul Pietonalului Transilvaniei. S-a mai discutat ca cele patru rulote să se deplaseze în cartierele municipiului Botoșani după un anumit program pentru că lumea să se obișnuiască cu un anume program între anumite ore sau zile când acestea vor fi prezente între străzile dintre blocuri. Este puțin mai complicat, dar vom pune la punct amănuntele și cu siguranță vom pune in aplicare și această activitate„, declară Bogdan Buhaianu, viceprimarul municipiului Botoșani.

După sărbători aceste tarabe mobile complet utilate se vor afla în diferite zone din municipiul Botoșani și chiar în alte orașe din județ.