VIDEO/FOTO Lucrări de reabilitare și modernizare pe drumul județean DJ 292, tronsonul cuprins între Săveni și Vorniceni

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

De o săptămână, utilajele de asfaltare sunt prezente pe drumul județean DJ 292, tronsonul cuprins între Săveni și Vorniceni, unde se derulează lucrările de reparații prin turnarea unui covor asfaltic într-un strat pe o lungime de 15,75 km. Lucrările sunt executate din bugetul propriu al Consiliului Județean Botoșani și fac parte din planul anual de reparații și întreținere a drumurilor județene.

Autoritățile județului au vizitat șantierul, pentru a se asigura că proiectul se derulează conform graficului stabilit. La fața locului au fost președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, vicepreședintele Dorin Birta, însoțiți de directorul Direcției Județene de Drumuri și Poduri, Cătălin Ghiorghian.

Am promis încă de la începutul anului că vom reabilita acest sector de drum și ne ținem de cuvânt. Lucrările puteau fi făcute mai repede dacă bugetul alocat drumurilor județene nu era blocat de contestațiile repetate. Constructorul a turnat asfalt pe jumătate din sectorul de drum Săveni – Știubieni – Vorniceni și estimează că în câteva zile va finaliza lucrarea. Reabilitarea drumului Săveni – Vorniceni demonstrează angajamentul nostru de a aduce infrastructura rutieră județeană la cele mai înalte standarde. Știm ce avem de făcut și demonstrăm acest lucru zilnic. Sperăm ca vremea să țină cu noi și să asfaltăm și cei doi kilometri de la Bucecea până la limita cu județul Suceava (DJ 208D). Vreau să reamintesc botoșănenilor că, de la începutul anului, au mai fost reabilitate, prin turnare de covoare asfaltice, sectoarele de drum DJ 298, Dumeni – Dragalina (5,25 kilometri) și DJ 208 C, Mesteacăn – Vorona (5,3 kilometri). De asemenea, s-a intervenit la fundație și s-au turnat plombe și pe sectoarele de drum care necesitau lucrări urgente de întreținere. În funcție de evoluția vremii, în acest final de an, vom încerca să mai turnăm covoare asfaltice și pe alte sectoare de drum județean, pentru că infrastructura rutieră e o prioritate pentru noi, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean.

Primele lucrări au fost vizitate și reprezentanții beneficiarilor direcți ai acestui sector rutier, edilii localităților tranzitate de DJ292: primarul orașului Săveni, Relu Tîrzioru, și cel al comunei Știubieni, Pavel Ștefanache.

Acesta din urmă apreciază că reabilitarea drumului județean 292 este necesară în condțiile în care el asigură legătura între comunități și facilitează transportul agenților economici care își desfășoară activitatea în zonă și care vor ncircula, astfel, pe drumuri sigure și de calitate.

Pentru confortul locuitorilor, lucrări de infrastructură se vor derula și în interiorul comunei Știubieni. Primarul Pavel Ștefanache pregătește lucrăride pietruire și asfaltare pe drumurile secundare, comunale și sătești, precum și lucrări de alimentare cu apă și canalizare.

(Visited 941 times, 3 visits today)